woensdag 11 januari 2012

Modefabriek #32



De wintereditie van de modefabriek staat alweer voor de deur, op 22 en 23 januari. Dit jaar wordt wederom een spannende selectie nationaal en internationaal modetalent uitgelicht op het ‘Next & Cutting Edge platform. Een ontwerper die me erg aanspreekt en op ‘Cutting Edge’ presenteert is Hien Le, afgelopen zomer uitgeroepen tot ‘best newcomer’ door vakblad Sportswear International. Hij heeft afgelopen jaar gepresenteerd op Berlin Fashion week. De designer werkt eenvoudig en minimalistisch, esthetisch,  met invloeden vanuit zijn geboorteplaats Laos.
Een andere ontwerpster die niet onopgemerkt mag blijven is de Nederlandse Anne de Grijff. Via mijn stage ben ik met haar in contact gekomen. Anne is een vernieuwende ontwerpster die veel met leer werkt, in combinatie met hoogwaardige stoffen. Het beeld van de collectie van Anne de Grijff wordt bepaald door verenigde lagen, verschuivingen van volumes en een afwisselend constructiespel. Terugkerend zijn de karakteristieke plooiverwerkingen die blijven spreken voor de signatuur van Anne de Grijff.

Ik kan niet wachten tot de Cutting Edge show. Op www.modefabriek.nl is nog veel meer te lezen over de andere ontwerpers en over de beurs zelf. 


2 opmerkingen:

  1. Typografisch ook een mooi plaatje! :-)

    Tippie. Is dit misschien postwaardig voor jouw blog? http://www.fashionserved.com/

    BeantwoordenVerwijderen